Vinkursus
Supertoscana - italiensk med et strejf af Bordeaux
Toscana er Italiens største vinregion, og de mange vinproducenter her fremstiller både klassiske vine og nye drue-blends.
Hoveddruen i de røde vine er sangiovese, og de mest berømte områder er Chianti og Brunello di Montalcino. Men siden starten af 1970'erne har en helt ny vinkategori - de såkaldte "super-toscanere" med berømtheder som Sassicaia og Tignanello - set dagens lys, og i dag er det næsten dem, man taler mest om.
Super-toscana-vine er hovedsageligt lavet på bordeaux-druer som cabernet (sauvignon og franc) og merlot, og der er typisk kun en smule sangiovese-drue i - hvis overhovedet noget.
Vinene bliver produceret i hele Toscana, og der er en del producenter i Chianti og Brunello di Montalcino, som både laver klassiske vine fra området på sangiovese og samtidig også super-toscanere med et nyt drue-blend.
Hør historier og fakta om de super-toscanske vine - lige fra den spæde start i 70'erne til de helt nyproducerede. Vi tager pulsen på og smager de bedste vine fra forskellige top-producenter i regionen.
Medbring selv et par gode vinglas. Prisen er inkl. vin.
link til arrangement
Lokation:
Kulturcenter Mariehøj
Øverødvej 246
2840 Gl. Holte
Dato: 21/2
Tid: 19-21
Pris: 595 kr
FOF København
www.fofkbh.dk