Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Vinkalender

La Dama - nye årgange

Der er åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A 3480 Fredensborg på lørdag den 27. november kl. 10 - 14.

Efter mange års søgen efter Amarone- og Ripassovine begyndte vi sidste år at arbejde sammen med Venetoproducenten La Dama, som fremstiller vine efter vores smag.

"La Dama", har 16 ha. hvoraf de 10 ha. er vinmarker i hjertet af Valpolicella Classica. La Dama blev i 2006 overtaget af ægteparret Miriam og Gabriele Dalcanale. Markerne, som ligger hhv. i Negrar og Sant’Ambrogio di Valpolicella ved Gardasøen, dyrkes 100% økologisk. Vinstokkene med de for området traditionelle druer - Corvina Rondinella, Corvinone og Molinare - står som traditionen byder i regionen i pergolaer.

Følgende kan smages og sælges med rabat på dagen:

NY ÅRGANG - Valpolicella Classico DOC 2020 - kr. 75,00, SPAR 10,- kr.
60% Corvina, 10% Corvione, 25% Rondinella, 5% Molinara. Fra ler og kalkholdige mellem 15 og 40 år gamle vinmarker i Negra i 200 meters højde. Gæret i ståltank og lagret også i stål i 7 måneder – herefter 4 mdr. på flaske inden salg. Lys rubinrød med lilla nuancer Duft med blomster og frisk frugt. Frisk velafbalceret vin med bløde tanniner. Til pasta- og risretter samt grillet lyst kød. Kan gemmes 3 - 4 år.

NY ÅRGANG - Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018 - kr. 105,00, SPAR 15,- kr.
50% Corvina, 25% Rondinella, 20% Corvione, 5% Molinara. Fra ler og kalkholdige mellem 15 og 40 år gamle vinmarker i Negra i 200 meters højde. Anden gæring 8-10 dage på Amaronekvas ultimo januar. 12 måneder i franske barriques – 20% nye efterfulgt af 10 mdr. på 1.500 listes fade. ½ år på flaske inden salg. Intens rubinrød. Duft med modne kirsebær, sorte bær, eksotiske krydderier og muskatnød. Blød og raffineret. Kan gemmes 7 - 8 år.

NY ÅRGANG - Valpolicella Classico Superiore Ca’ Besi DOC 2018 - kr. 150,00, SPAR 20,- kr.
95% Corvina, 5% Rondinella. Fra ler og kalkholdig ca. 20 år gammel vinmark i Negra i 200 meters højde. 40% af druerne tørres traditionelt i 40 dage, hvilket gør at vægten mindskes 20%. Gæring delvis i fransk eg og rustfri stål. Resten gæres i fransk eg (500l. fade). De to vine lagres seperat i 24 måneder i franske eg og italienske botti (1.500 l.) barriques, hvorefter de blandes. Intens rubinrød. Duft med kirsebær, sort peber og vanille. Varm, saftig vin med bløde tanniner og en lang finish. Til grillet eller stegt kød sammenkogte retter og intense oste. Kan gemmes 10 år.

NY ÅRGANG - Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 - kr. 230,00, SPAR 30,- kr.
70% Corvina, 17% Rondinella, 10% Corvione, 3% Molinara. Fra ler og kalkholdig ca. 40 år gammel vinmark i Negra i 200 meters højde. Traditionel tørring i ca. 100 dage hvor druerne mister 40% af vægten. Gæring 30 dage i ståltanke. Lagring 36 måneder i store fade (1.500 l.) 1 år på flaske inden salg. Intens rubinrød. Duft med kirsebær, tørrede blommer, krydderier og tobak. Varm, fyldig og generøs med en lang finish. God til grillet eller stegt kød, vildt, modne oste og naturligvit julemiddagen. Kan gemmes mindst 15 år.

Recioto della Valpolicella Classico DOCG 2016 - kr. 170,00, SPAR 25,- kr.
75% Corvina, 5% Rondinella, 10% Corvione, 5% Croatina, 5% Molinara. Fra ler og kalkholdig ca. 40 år gammel vinmark i Negra i 200 meters højde. Traditionel tørring i ca. 100 dage. Vægttab på ca. 50%. Gæring i rustfri stål. 24 måneder i betonfade for at bevare frugtigheden. Mørk rubinrød. Duft som kirsebærlikør, skovfrugtmarmelade, kakao og krydderier. Varm, sød og cremet. God chokoladekage, budding, kage og moden ost. Kan gemmes mindst 15 år.

SMAGEKASSE: 1 flaske af hver vin samt en ekstra flaske Ripasso - kr. 825,00, SPAR 125,- kr.

Bestilling via www.emilievin.dk - Vinvælger - Italien. Kan også bestilles ved mail til olesoe@mail.dk.

Der er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail olesoe@mail.dk

link til arrangement


Lokation:
Emilie Vin
Wiedeveltsvej 2A
3480 Fredensborg
Dato: 27/11
Tid: 10-14
Pris: Gratis

Emilie Vin
Fredensborg
www.emilievin.dk